16 Jun
20.30 u
Kloveniersdoelen
Middelburg

Remy van Kesteren

Remy van Kesteren is niet voor één gat te vangen. Zijn achtergrond is weliswaar klassiek, maar met zijn harp als instrument gaat hij graag op muzikale ontdekkingstocht naar andere genres zoals pop, minimal en improvisatie. Niet alleen lieflijk, klein en intiem. Ook jazzy, groots en bombastisch.
Zoals het een echte avonturier betaamt kiest hij niet voor de gebaande paden. Hij werkte samen met saxofonisten en pianisten, maar nummers ontstonden net zo goed uit jamsessies of in een vliegtuig onderweg naar de Dominicaanse Republiek voor opnames van het TV-programma Wie Is De Mol?. Hij creëerde zo een nieuwe muzikale wereld waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden.
Op zijn tiende studeerde van Kesteren al aan het conservatorium en voordat hij was afgestudeerd organiseerde hij twee succesvolle edities van zijn 'eigen' Nederlands Harp Festival. Hij won de grootste internationale harp competitie ter wereld, speelde onder meer in Carnegie Hall en op Night of the Proms, en werkte samen met The Jacksons, Anastacia en balletchoreograaf Hans van Manen. Een veelzijdig man.

Een vrijdagticket geeft je behalve Remy van Kesteren ook: Eric VloeimansSons of Kemet, ZeelandJazz Clubnight met Bruut!, + jazzfilm Cinema Middelburg
Earlybird: tot 1 mei nog €17,50 ipv €22,50

 

First slide