17 Jun
18.30 u
Kloveniersdoelen
Middelburg

Orchestre Poly Rythmo de Cotonou

Tot een kleine tien jaar terug was Orchestre Poly Rythmo de Cotonou één van de best bewaarde geheimen van West-Afrika. Al bijna vijftig jaar speelt de cultband hun eigen afro-funk, waarmee ze jaren geleden niet alleen thuisland Benin, maar heel West-Afrika veroverden. De band begon eind jaren zestig met het maken van een soort homemade voodoo funk: rauwe muziek met invloeden van James Brown, de stadsgeluiden van Cotonou,   psychedelische gitaarriffs en surrealistische melodieën.

Orchestre Poly-Rythmo combineert dan ook complexe voodoo-ritmes met jazz, funk, soul, soukous en afrobeat tot een funky, psychedelisch geluid.

Je zou het ook een soort van muzikale afrodisiac kunnen noemen.

 

In hun lange carrière maakten de muzikanten van de Afrikaanse band meer dan tien lp's en meer dan honderd 100 singles. Ze traden op met internationale sterren als Fela Kuti en Manu Dibango en groeiden uit tot één van de grootste muzikale legendes van Benin. Maar buiten Afrika had bijna niemand van ze gehoord… Gelukkig kwam daar in 2009 verandering in. Na de muzikale lobby van de Franse muziekjournalist Elodie Maillot, een viral-gaand YouTube-filmpje en liefdesbetuigingen van de drummer en gitarist van de band Franz Ferdinand (waarmee ze ook een nummer opnamen), speelt de band tegenwoordig ook in Europa. En nu dus ook in Middelburg.

Een zaterdagticket geeft behalve Orchestre Poly Rythmo ook: Lucy Woodward, BLOWtrio, Broken Brass Ensemble, ZeelandJazz Clubnight met De Nachtdienst en DJ Sandstorm + jazzfilm Cinema Middelburg.
Earlybird: tot 1 mei nog €15,- ipv €20,-

First slide