16 Jun
20.30 u
De Schouwburg
Middelburg

Blikse Katers

Blikse Katers! By Jeroen Vrolijk

Blikse Katers! is eigenlijk een niet al te vriendelijke benaming voor straatschoffies: duivels gebroed! En zo voelen wij ons ook af en toe, muzikanten waarvan hun bestaansrecht ter discussie is gesteld door een overheid die niet goed voor haar kunst en cultuur zorgt. Maar dat stopt ons niet in onze drang naar creëren.

Blikse Katers leunt op soepele composities van zijn eigen cats waarin Jazz, Funk & Fusion de boventoon voeren. Denk aan de grooves van Vulfpeck, de elektronische muziek van Mark Guiliana’s Beatmusic met een knipoog naar de humor van Louis Cole. De afgelopen 2 jaar, tijdens corona, konden we ondanks de beperkende maatregelen toch spelen op Zeeland Jazz ’21 maar speelden we ook voor een lege zaal van jazzclub Brebl in Nijmegen waar een mooie videoregistratie van is gemaakt. Zomer ’22 kwamen we in actie op het Jazz on the beach festival in Vlaardingen op het stadsstrand.

Speciaal voor de cd release shows is Cabaanse percussionist Yoel Gonzales overgekomen. Zijn bijdrage op de EP is te horen nummers zoals Alicia en Break Out!

The Cats in the band are:
Paul van der Feen – Sax/Ewi
Clemens van der Feen – Electric bass
Arno Krijger – Hammond
Jeroen Vrolijk – Bandleader and drummer Special Guest: Yoel Portilla Gonzales - Percussion

Entree 18,- incl. consumptie voor de gehele vrijdagavond in de Schouwburg

First slide