17 Jun
14.00 u
Lange Noordstraat 62

Middelburg

Gratis programma

Jazz Kids: concert in de Doopsgezinde Kerk

Jazz Kids!

Leermeester-leerling concert in de Doopsgezinde Kerk op zaterdag 17 juni!

JazzKids: dit is een gelegenheidsensemble bestaande uit leerlingen tussen 9 en 16 jaar die les hebben op Muziekschool Zeeland. De opzet dit schooljaar behelst maximaal 8 repetities vanaf april/mei 2022 op de locatie Middelburg van de MSZ onder begeleiding van 3 docenten. 

Tijdens de uitvoeringen, op vrijdagmorgen en – middag 16 juni 2022, zullen zij een aantal jazz-gerelateerde muziekwerken uitvoeren op het podium Plein 1940 in Middelburg waarbij ze begeleid gaan worden door een combo van docenten van de MSZ. Deze concerten zijn de afsluiting van het schoolproject wat hieraan verbonden is en tevens de opening van het festival ZeelandJazz 2023.

Daarnaast zal i.s.m. Kerk Biedt Podium een leermeester-leerling concert plaatsvinden op zaterdag 17 juni in de Doopsgezinde Kerk. 

Kerk biedt podium heeft al langer een samenwerking met muziekschool. Ze richten zich op jong talent. Jong talent krijgt een podium. Bij deze concerten die Kerk biedt Podium organiseert is geen toegangsprijs en geen honorarium. Vaak treden er conservertorium studenten op. 

Vanuit dat idee hebben ze ook contact gezocht met Muziek School Zeeland. Jonge musici een podium bieden is wat zij doen en daar past de Muziek School perfect bij.

De Leerling Leermeester concerten, zijn concerten waar de beste leerlingen met hun leermeester optreden. Eindexamen doen ze ook vaak in de kerk. Unieke locatie, vrij intiem en gesloten. Met 40 mensen zit de zaal al vrij snel vol, waardoor je als musici heerlijk je stuk kan spelen.

Door die samenwerking komt Kerk biedt Podium terecht met jazzkids bij het jazzfestival. Normaal is dit een Podium voor Klassieke muziek, dus past dat wel... De muziek school zorgt voor verbinding tussen jazz en klassiek. Een van de docenten maakt een muziek stuk van haydn zo dat het een Jazz jasje krijgt.

Er worden speciale arrangementen gemaakt voor de JazzKids.

page1image3917232 page1image3916816

 First slide