17 Jun
13.00 u
Podium Molenwaterpark
Middelburg
Gratis programma

The Next Big Thing – Jong Talent

Marti Mitjavila Trio

Jazz-klarinetist Martí Mitjavila (2000) is een aanstormend talent uit Barcelona. Hij groeide op met jazz in huis door platen die zijn vader voor hem mee naar huis nam. Op dit moment studeert hij op het Conservatorium van Amsterdam. Afgelopen jaren won hij het prestigieuze Prinses Christina Concours, wat hem een optreden op het North Sea Jazz Festival verschafte. Daarnaast was hij finalist in de (vanwege corona) niet afgemaakte Leiden Jazz Awards. Ook won hij de Vakjuryprijs van de Grachtenfestival Jazz Competition 2022, hierdoor zal hij in de tweede helft van 2022 op tour gaan door Nederland.

Zijn trio wordt aangevuld door Simon Osuna op contrabas en Ilia Rayskin op drums. Ze maken traditionele jazz trio muziek geïnspireerd door mensen als Sonny Rollins en Lee Konitz, maar voegen hier hun eigen moderne twist aan toe. Het trio zoekt naar mogelijkheden zich te uiten binnen zowel jazz standards en hun eigen werk. De sound van het trio is gevormd door improvisatie en "instant composing": beide zijn ze onmisbaar voor het doel van hun muziek.  

Ambergris

Ambergris is chosen here as this quartet's name as a metaphor of the product of the creative process of an artist, who, according to the band members' vision, is someone who has the ability to draw from a stock of experiences and emotions, roughly collected throughout life, and to create preciousness and beauty out of it. The compositions performed by the band are a result of that process, they are ambergris themselves, a chaotic mass of stories in constant mutation, digested and reshaped into music. This project took shape in 2020 out of the urge of saxophone player Nicolo' Ricci to perform his own music. The band members have forged their special artistic and human bond through their long lasting experience together in several other bands active in the Dutch music scene.

Line-up

  • Nicolo' Ricci, tenor sax
  • Alessandro Fongaro, upright bass
  • Sun Mi Hong, drums
  • Emanuele Pellegrini, piano and synths

Doppler Trio

Het Doppler Trio bestaat uit drie jonge musici die elkaar op het ArtEZ Conservatorium hebben leren kennen. De bezetting lijkt op die van het klassieke pianotrio, maar toch biedt het drietal een verfrissende blik op de huidige muziekscene, doordat hun muziek ver afwijkt van het klassieke jazzidioom. De bezetting is traditioneel, maar verder is alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun moderne jazzgeluid. Complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.

 

DJ Sandstorm

Gespecialiseerd in funky soulvolle muziek en altijd geïnspireerd door de electronische 80’s, funky 90’s en eclectische 00’s. DJ Sandstorm is bekend door zijn mashups, remixen, funky DJ sets en zijn eclectische Jaarmixen.

Hij draait op vele landelijk bekende pop, jazz en dance festivals, zoals North Sea Jazz, Lowlands, Concert At Sea, TT Festival, Extrema Outdoor en meer.

Sandstorm is ook al meer dan 20 jaar regelmatig te horen als mix-DJ op radiostations zoals Radio Veronica, NPO 3FM, Radio 2 en Sublime FM.

DJ Sandstorm begon begin jaren ’90 te draaien, geïnspireerd door Grandmixer Ben Liebrand. Het was de tijd van funky hiphop, r&b en de begindagen van house en dance. De funky beats en soulful sounds van oldschool hiphop en dance zijn tot op de dag van vandaag deel blijven uitmaken van Sandstorm’s sound.

In de jaren ’90 ontwikkelde hij zijn smaak voor funky breakbeat, electro en drum & bass. Hij begon ook met het produceren en uitbrengen van zijn eigen dancemuziek.

In de 00’s werd DJ Sandstorm een vaste waarde op Radio 3FM, met bijna wekelijkse remixen en mashups van pop, rock en dance tracks. Hij produceerde ook 16 jaar lang zijn eclectische 3FM Jaarmixen (2000 – 2016).

Tegenwoordig draait DJ Sandstorm nog steeds funky 80’s, 90’s and 00’s muziek. Maar hij heeft ook 3 unieke eigen stijlen ontwikkeld: ‘Jazz Mash‘, ‘Dance Rocks‘ en ‘Global Flavour‘. Drie mix-stijlen met elk hun eigen funky identiteit, maar allemaal met dezelfde soul.

DJ Sandstorm produceert ook nog steeds zijn eigen dancetracks en speelt deze live als ‘Sandstorm Soundsystem’. Daarnaast geeft hij zijn DJ skills aan anderen door met DJ lessen en demo’s.

Platenmarkt

Naast alle muziek wordt er ook beide dagen een platenmarkt verzorgd door MuziekCentrum Middelburg.

 

First slide