15 Jun
14.00 u
Podium Molenwaterpark
Middelburg
Gratis programma

The Next Big Thing – Jong Talent

  • 14.00 uur: Bernard van Rossum Quartet
  • 15.15 uur: Cavalo Nero
  • 16.30 uur: The Pullitzers

 

BERNARD VAN ROSSUM QUARTET

De warme klank van Spanje is nooit ver weg in de muziek van Bernard van Rossum; hij is er geboren en groeide er op als kind van een Engelse moeder en een Nederlandse vader.

Op zijn kwartet album Trampoline roept hij het gevoel op alsof je even in de lucht hangt, vrij en onbevangen. De saxofonist en componist neemt hiermee afstand van zijn succesvolle BvR Flamenco Big Band en zoekt de ruimte in vloeiende ritmes, geïnspireerd door zijn tienerjaren als drummer. In zijn kwartet speelt hij met top pianist Xavi Torres, contrabassist Jort Terwijn en Joan Terol op drums, de zelfde ritme sectie van zijn Flamenco big band.

Vorige jaar ontving van Rossum het Rogier van Otterloo award, en daarmee een compositie opdracht voor het Jong Metrople orkest.

 

Cavolo Nero

Cavolo Nero is ontstaan uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met inspiraties als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night speelt dit zestal uit Utrecht psychedelische grooves gecombineerd met Indie en disco elementen. Verwacht vooral veel energie en de drang om mee te dansen op exotische grooves.

Sinds de release van hun debuutsingle ‘Seaweed’ in 2022 gaat het hard met de band. Cavolo Nero deed mee aan de Popronde, speelde op Noorderslag en stond afgelopen zomer op festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Ook zetten ze hun eerste stappen over de grens.

Begin 2024 verschijnt de nieuwe EP van  Cavolo Nero en tourt de band door het land langs zalen als Melkweg, Merleyn en Hedon.

 

The Pullitzers

Ken je dat gevoel dat alles klopt ? Het gevoel van extase dat je ervaart wanneer je getuige bent van iets eerlijks, iets moois, iets geweldigs, iets… dat recht uit het hart lijkt te komen? Combineer juist dat gevoel met een mespuntje ranzigheid en een toefje funk en laat het sudderen tot een stoofpotje van rauwe, zinderende soul. Precies deze muzikale mix is wat de band Pulitzers voor ogen heeft, sterker nog; het is DE reden van hun bestaan!

Knallend en gewapend met rauwe Hammond en gitaar en voortgestuwd door smeuïge percussie en bonkende drums, is The Pulitzers op een missie: het stoken van een vuur! Met hun vaardigheden en onfeilbaar gevoel voor lekkere, stomende tunes zetten ze niet alleen zichzelf maar ook de luisteraard in vuur en vlam.

Diep geworteld in de traditie van legendes als The Meters, Jimmy McGriff en Booker T, brengt dit nieuwe toffe collectief met gelijkgestemde zielen, zelf geschreven songs met slecht 1 doel: je de hele nacht te laten dansen met een funky grijns op het gezicht. Dus reken op niks minder. Als deze 4 toegewijde muzikanten samen spelen, spatten de vonken er vanaf!

Bezetting:

  • Frank Montis – Hammond (oa Laura Vane & The Vipertones)
  • Bas van der Wal – gitaar (oa New Cool Collective)
  • Phil Martin – percussie (oa Jazzinvaders, Martin & Garp)
  • Salle de Jonge – drums (oa Sabrina Starke)

 

 

Platenmarkt

Naast alle muziek wordt er ook beide dagen een platenmarkt verzorgd door MuziekCentrum Middelburg.

 

First slide