17 Jun
20.30 u
Kloveniersdoelen
Middelburg

Sven Hammond

 
Sven Hammond is al ruim tien jaar een begrip in het (internationale) live-circuit en is een band die zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Die ene constante factor is er al een dik decennium lang; de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee. Hun muziek klinkt als de soundtrack van een Amerikaanse jarenzeventigfilm met veel achtervolgingen, maar toch is de band gewoon Nederlands.
Figee werd BN-er door zijn tv-werk als coach bij The Voice, als producer bij Join The Beat en als muzikaal begeleider van artiesten in DWDD (juist ja, die Hammomdspeler met die volle baard). Ook speelde hij in de bands van onder meer Anouk en onze ‘eigen’ Rik Mol, maar altijd herken je zijn eigen geluid. Vetter dan vet.
Sven Hammond presenteert zich als oerdegelijke band, wars van trends en conventies. Rock, soul, rhythm & blues of modjazz, het klinkt altijd vertrouwd maar verveelt nooit.
Het alweer vijfde studio-album is afgelopen winter uitgebracht en de band gaat terug naar de oorsprong en stelt echtheid en pure emotie centraal: what you see is what you get.
Ze noemen zich 'a band of brothers', Ivan Peroti (vocals), Tim Eijmaal (gitaar), Joost Kroon (drums) en Glenn Gaddum (basgitaar) completeren Sven Hammond, zowel op plaat als op het podium maar schrik niet van af en toe een extra gezicht of nieuwe invalshoek. Mensen entertainen staat centraal en met intussen enkele honderden live-shows op hun naam is dat aan Sven Hammond wel toevertrouwd. Ook dit jaar staan er tal van shows in de planning en wordt de horizon verbreed met optredens in onder meer Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Italië, tot in Slovenië aan toe.
Maar dus ook 'gewoon' op een festival bij jou in de buurt. Zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn, want Sven Hammond speelt overal en is van iedereen.

Een zondagticket geeft je behalve Sven Hammond ook:
New York Second ft. Rik Mol, Rob Heron and the Tea Pad Orchestra, Filip Verneert & Enrique Simon Quartet, Evil Empire Orchestra, SCNTZL, Black Flower + jazzfilm Cinema Middelburg.

earlybird prijs tot 1 april €15,00
(na 1 april 17,50 / deurprijs 20,00)

 

First slide