16 Jun
14.00 u
Podium Molenwaterpark
Middelburg
Gratis programma

The Next Big Thing 2 - Jong Talent

14.00 uur: Nick Adema’s Urban Chaos

15.15 uur: Brintex Collective

16.30 uur: D!ma Loginov Five/Seven Elements

Tussen de gigs door silent disco met DJ Sandstorm en DJ ETIËNNE-U-

 

Nick Adema’s Urban Chaos

Nick Adema leidt een Amsterdamse groep die de noties van ons stedelijk stadsbeeld uitdaagt, verlangend naar een pragmatische toekomst. Stedelijke chaos is een façade van het leven in de Metropool die onze perceptie van de werkelijkheid wegneemt. 

De composities zijn origineel van aard en bieden momenten van consistente dissonantie, uniforme chaos en melodische helderheid. Geïnspireerd de hedendaagse creatieve muziek heeft Nick een reeks composities samengesteld die gebaseerd zijn op een razernij van ritmische en melodische vragen. 

De muzikanten dragen de visie van dit ensemble uit met slimme bedoelingen en betekenisvolle dialogen. Dit ensemble creëerde in oktober 2023 hun debuutalbumopname in de Wisselord-studio's met de veelgeprezen saxofonist Noah Preminger (die in de winter van 2025 zal verschijnen); naast hun brede tour door Canada, met shows in Vancouver, Calgary, Edmonton, Ottawa, Gatineau, Guelph, Toronto, Montreal, met masterclasses aan de Universiteit van Toronto, Capilano University en Long en Mcquade.

Brintex Collective

Brintex Collective, de creatieve samenwerking van jonge Rotterdamse muzikanten onder leiding van toetsenist Brenn Luiten, maakte de afgelopen jaren al veel indruk tijdens North Sea Jazz, Tweetakt en Motel Mozaïque. Nu bestaat de band uit 5 of soms zelfs 6 muzikanten die veel kleur geven aan Brenn’s composities. Geïnspireerd door jazz, hiphop, elektronische muziek is het resultaat een fris geluid dat het publiek onmiddellijk energie geeft.

Brenn noemt de de band zelf UK influenced Jazz muziek - acts als Alfa Mist en Robert Glasper rekenen ze verder tot hun voorbeelden.

De eerste single Anthem kwam uit in oktober van afgelopen jaar en werd enthousiast opgepikt door o.a. NPO Soul & Jazz en Sublime. Die laatste nomineerde hen ook voor de Sublime Dutch Jazz Award 2022. Daarnaast zijn ze te horen op het tweede compilatiealbum Modern Intimacy vol. 2 van United Identities, het Utrechtse platenlabel van dj Carista. Daarmee verschenen ze op de radar van verschillende  verschillende radioshows, zoals NTS Radio en Studio Brussel, maar ook media als Resident Advisor, DJ Mag en 3voor12.

 

D!ma Loginov Five/Seven Elements

D!ma Loginov 5/7 elements, is een band bestaande uit studenten en alumni van het Conservatorium van Amsterdam, ervaren en geschoolde musici in de Amsterdamse scene/buitenland.

Onze groep heeft zijn roots in de black American groove tradition met dansbare grooves; harmonische en melodische elementen uit de klassieke en folkmuziek; een strakke muzikaliteit als hoogste prioriteit. 
We bouwen voort op deze traditie door improvisatie en modernere jazzconcepten te verweven in wat we spelen.

DJ Sandstorm

DJ ETIËNNE-U-

Platenmarkt

Naast alle muziek wordt er ook beide dagen een platenmarkt verzorgd door MuziekCentrum Middelburg.

 

First slide