18 Jun
13.00 u
Podium Molenwaterpark
Middelburg
Gratis programma

The Next Big Thing 2 - Jong Talent

Nefertiti

Nefertiti is a jazz quartet formed in 2012. Despite its traditional instrumentation (sax, piano, double bass and drums) the group explores new possibilities to take this music to new places. The colours varies from sweet singable melodies to contemporary texture. The improvisation can led by any member, not having any pre determined agreements, giving freedom to the music to go wherever it needs to translate the moment.

Line-up

  • Pedro Ivo Ferreira - Double Bass
  • Camille Maussion - Saxophones
  • Delphine Deau – Piano
  • Pierre Demange – Drums


Fenix

Fenix is een elektro-akoestisch jazz kwartet, waarin ambient synths, melancholische melodieën en rauwe grooves elkaar afwisselen. Hun muziek heeft een open karakter, waar hun voorliefde voor improvisatie en muzikale spontaniteit de ruimte krijgt. Dit resulteert in echte in-het-moment-muziek. Met hun ontvankelijke samenspel creëren ze een muzikaal landschap dat langzaam verandert in de seizoenen van hun songs.

De band is een muzikaal collectief, bestaande uit vier eigenzinnige muzikanten en componisten, die zichzelf als gevestigde namen in de Nederlandse Jazzscene hebben neergezet. Als bandleiders en sidemen toerden ze door meer dan tien verschillende landen met concerten op het legendarische North Sea Jazz Festival en het Bimhuis.

Geïnspireerd door artiesten als Flying Lotus, Avishai Cohen en Donny McCaslin, brengt FENIX een intieme en tegelijkertijd festival-banger-waardige ervaring.

  • Kika Sprangers - saxofoon (Kika Sprangers Quintet, AMOK)
  • Robert Koemans - toetsen (Coal Harbour, Cross)
  • William Barret - bas (Vondelier)
  • Willem Romers - drums (Coal Harbour, In Contrast)


Sept Noir

SeptNoir is een modern Jazz Trio, gevormd op het Utrecht Conservatorium. Het trio bestaat uit Jonas Hormannop piano, Matija Mitrovic op bass en Damian de Muijnck op drums. Na een succesvolle start met optredens in o.a. de grote zaal van Tivolivredenburg is het trio bezig met het produceren van meer eigen werk om uiteindelijk een album uit te brengen. Het trio mixt invloeden van grootheden als Avishai Cohen, Shai Maestro, Lyle Mays en Brad Mehldau met hun eigen muzikale beleving.

Wat is die beleving precies?

Heb je het wel eens gehad, dat een concert voor je gevoel binnen 5 minuten afgelopen is? Op dat moment ben je volledig in de muziek en betekent dat de muzikanten jou volledig meenemen in hun verhaal. Dat is het streven van SeptNoir. Het volledig meenemen van het publiek in hun muzikale verhaal. 

 

DJ Sandstorm

Gespecialiseerd in funky soulvolle muziek en altijd geïnspireerd door de electronische 80’s, funky 90’s en eclectische 00’s. DJ Sandstorm is bekend door zijn mashups, remixen, funky DJ sets en zijn eclectische Jaarmixen.

Hij draait op vele landelijk bekende pop, jazz en dance festivals, zoals North Sea Jazz, Lowlands, Concert At Sea, TT Festival, Extrema Outdoor en meer.

Sandstorm is ook al meer dan 20 jaar regelmatig te horen als mix-DJ op radiostations zoals Radio Veronica, NPO 3FM, Radio 2 en Sublime FM.

DJ Sandstorm begon begin jaren ’90 te draaien, geïnspireerd door Grandmixer Ben Liebrand. Het was de tijd van funky hiphop, r&b en de begindagen van house en dance. De funky beats en soulful sounds van oldschool hiphop en dance zijn tot op de dag van vandaag deel blijven uitmaken van Sandstorm’s sound.

In de jaren ’90 ontwikkelde hij zijn smaak voor funky breakbeat, electro en drum & bass. Hij begon ook met het produceren en uitbrengen van zijn eigen dancemuziek.

In de 00’s werd DJ Sandstorm een vaste waarde op Radio 3FM, met bijna wekelijkse remixen en mashups van pop, rock en dance tracks. Hij produceerde ook 16 jaar lang zijn eclectische 3FM Jaarmixen (2000 – 2016).

Tegenwoordig draait DJ Sandstorm nog steeds funky 80’s, 90’s and 00’s muziek. Maar hij heeft ook 3 unieke eigen stijlen ontwikkeld: ‘Jazz Mash‘, ‘Dance Rocks‘ en ‘Global Flavour‘. Drie mix-stijlen met elk hun eigen funky identiteit, maar allemaal met dezelfde soul.

DJ Sandstorm produceert ook nog steeds zijn eigen dancetracks en speelt deze live als ‘Sandstorm Soundsystem’. Daarnaast geeft hij zijn DJ skills aan anderen door met DJ lessen en demo’s.

 

Platenmarkt

Naast alle muziek wordt er ook beide dagen een platenmarkt verzorgd door MuziekCentrum Middelburg.

 

First slide