07 Jun
20.30 u

De Pitt
Terneuzen

Anika Nilles

Anika Nilles

Anika Nilles is veel meer dan een gewone drummer. Al jaren reist ze de wereld rond, recentelijk met niemand minder dan de Engelse gitaarlegende en Grammy-winnaar Jeff Beck. Wie haar al kent, weet van haar expressieve, energieke en virtuoze spel. Tegelijkertijd weet ze te fascineren met talloze gevoelige en emotionele momenten die kippenvel bezorgen bij het publiek. Op indrukwekkende wijze slaagt ze erin deze verschillende eigenschappen te verenigen in een dynamisch en diepgaand spel.

Met haar eigen band "Nevell" heeft ze al drie albums uitgebracht. In het voorjaar gaat ze op tournee met haar nieuwe album "false truth". "Nevell" creëert een meesterlijke, innovatieve mix van urban jazz, moderne funk en progressieve elementen, waar virtuositeit slim wordt gecombineerd met pakkende melodieën. Jazz Fun schrijft hierover: "Zelden kom je een echt origineel project tegen met composities en arrangementen die niet anderen kopiëren, maar een eigen stijl en sfeer hebben. De arrangementen benadrukken de originaliteit van de melodieën en harmonieën, en niemand, zelfs niet de bandleider Anika Nilles, pronkt hier onnodig. Dit is volwassen, solide spel."

"Nevell" neemt haar publiek mee op een instrumentale reis vol onverwachte momenten en een synergie tussen de musici die zich ontvouwt in een waar vuurwerk van passie, energie en ongeremde speelvreugde.

 

First slide