10 Jun
20.00 u

Porgy & Bess
Terneuzen

Fingerprint | P&B

 

Jan van Duikeren’s Fingerprint.

Enkele maanden na het winnen van maar liefst twee Edisons voor zijn recente ballad album 'Short Stories', slaat de veelgeprezen trompettist Jan van Duikeren opnieuw toe: Dit maal met een eigentijds instrumentaal album met een internationaal gewaardeerde sterrenbezetting.

Jan legt uit: "Na twee jaar lock-down (wat in al zijn ellende leidde tot een meervoudig bekroond ballad-album), wilde ik gewoon weer spelen, hangen en grooven met mijn band Fingerprint.

En hier zijn we, bijna twaalf jaar na ons gewaardeerde debuut album, terug met een geweldige line-up, frisse nieuwe geluiden, en vooral: vastbesloten om de internationale podia te betreden met een nooit aflatende muzikale energie die ons handelsmerk is geworden.

Bezetting: Jan van Duikeren, trompet, Tom Beek, tenorsax, Timothy Banchet, toetsen, Salle de Jonge, drums, Hugo den Oudsten, bas,

Tickets voor het programma op zaterdag zijn 15,00

Biografieën:

Jan van Duikeren

Naast een van de allerbeste trompettisten die ons land rijk is, is Jan van Duikeren ook actief als componist en arrangeur. Zijn muzikale veelzijdigheid maken hem een geliefd sideman met als meest prominente voorbeelden: Dr. John, Christian Mc Bride, Bob Brookmeyer, Lionel Ritchie,  Diana Ross, Dr. Lonnie Smith, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en het Metropole Orkest.

Momenteel speelt Van Duikeren bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Candy Dulfer, New Cool Collective bigband, New Rotterdam Jazz Orchestra.

Tom Beek

Met zijn persoonlijke, gedreven geluid en zijn krachtige, lyrische speelstijl die genres overstijgt, schittert de bekende Nederlandse saxofonist Tom Beek in de pop-, theater-, jazz- en studiowereld. Hij soleert, improviseert, componeert, arrangeert en produceert muziek.

Tom Beek gaf concerten met internationale artiesten zoals Dizzy Gillespie, Gino Vannelli, Tom Harrell, Pat Metheny, Randy Brecker, Joe Lovano en het Metropole Orkest. Na zijn studie ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig en ondernemend solist, componist, arrangeur, producent en docent.

De herkenbare saxofoon van Tom Beek is doorspekt van jazz, rhythm & blues en pop. Hij is te horen in theaters, clubs, poppodia, radio- en tv-programmas en in meer dan 400 producties.

Salle de Jonge

Sinds zijn afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium in juni 2006, heeft Salle de Jonge zich stevig gevestigd in de muziekindustrie als een toegewijde drummer en de go-to-guy voor hippe, groovende beats met een unieke sound variërend van jazz tot hiphop en alles daartussenin.

Hij speelde onder andere met Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel, ShirmaRouse, The Three Degrees, Benjamin Herman, Till Brönner, Michiel Borstlap, Ronny Jordan, Edsilia Rombley en Bennie Maupin om er een paar te noemen.

Bands en projecten waar hij op dit moment bij betrokken is en toert zijn: The Pulitzers, Bayou Bayou, Jan van Duikeren’s Fingerprint, The BayouBrothers, The Niss, Berenice van Leer en Sabrina Starke. Voor Sabrina Starke schreef, speelde en produceerde hij haar titelloze album uit 2016, evenals het vervolg.

In 2023 komt Salle’s eigen debuutalbum uit met zijn nieuwste project: RobotKiller waarmee hij vorig jaar het ZeelandJazz Festival opende.

Hugo Den Oudsten

Hugo werd in 1995 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdamwaar hij studeerde bij Charlie Angenois en Theo de Jong en hij in 2002 zijn Masterdiploma behaalde. Van 2012 tot 2017 speelde hij een maandelijkse show in de Noth Sea Jazz Club in Amsterdam met speciale gasten als Alan Clark, Edsilaia Rombley, Lois Lane, Michiel Borstlap, Hans Dulfer, Giovanca, Benjamin Herman, Thijs van Leer Ntjam Rosie en Maria Mendes. Hij speelt verder onder andere met Sven Hammond, The Ploctones, New Cool Collectiv en hij is actief als docent in een gevarieerd scala van onderwerpen.

Timothy Banchet

begon  op zijn 4e met pianospelen en dankzijde zijn vaders enorme platencollectie kwam hij al vroeg in aanraking met de jazz, soul en gospel die hij dan verder op de piano verder uitzocht.  Via school en vrienden maakt hij kennis met klassieke muziek maar ook hiphop, r&b en Surinaamse muziek, kaseko,  reggae en speelde ook in gaspel en r&bbandjes. Uiteindelijk ging hij op 19-jarige leeftijd naar het conservatorium waar hij bij Bert van den Brink in 2012 cum laude afstudeerde.

 

First slide