10 Jun
21.30 u

De Pit
Terneuzen

Gratis programma

Jan Akkerman | De Pit

In samenwerking met het ZeelandJazz Festival organiseert Podium De Pit 2 dagen gratis Jazz & blues. Op zaterdag 10 juni presenteren we de legendarische gitarist Jan Akkerman + band.

Jan Akkerman (1946) behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten. Altijd weet Jan op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Anno 2023 geldt Jan Akkerman nog steeds als één van de meest invloedrijke gitaristen van Nederlandse bodem. Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Zijn nieuwe album ‘Close Beauty’ en recente concerten vormen daarvan een afspiegeling: fris, energiek en onvoorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden, maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek.

Zaterdag 10 juni De Pit
Mark and the Mechanics 20:20-21:00
Jan Akkerman 21:30-23:00

Entree gratis

First slide