10 Jun
20.20 u

De Pit
Terneuzen

Gratis programma

Mark and the Mechanics | De Pit

Er zijn weinig bands in het Meetjesland waarvan de leden met elkaar zoveel muzikaal verleden delen. In de vroege jaren 90 beginnen zanger Mark Oreel (Eeklo) en gitarist Koen Slock(Eeklo) samen te musiceren in De Leke onder de naam No Definition. In dezelfde periode lopen – ook al in De Leke tijdens theatermomenten van Antiloop-gitarist Vic Van Damme (Maldegem) en drummer Arvid De Muynck (Kaprijke) elkaar tegen het lijf. Arvid en Koen vormen samen met de Eeklose muzikant Luc Soetaert de band New Box. Misschien ligt daar al wel een eerste kiem van Mark & the Mechanics.  

Vic, die ook al sinds jaar en dag bij Ace & the Jokers gitaar speelt, vertelt enthousiast: “Op een bepaald moment waren we op zoek naar songs die niemand kende, die wat bluesrock van “feel” hadden maar vooral, die geen enkele andere band ook al speelde. Samen met Koen, Arvid en Luc Soetaert werd Grease Monkeys opgericht.  We traden eigenlijk maar drie keer op en voelden dat we niet helemaal op dezelfde golflengte zaten.  Zo wilden we er heel graag een frontzanger bij (nvdr. Luc speelde bas én zang bij Grease Monkeys), én we wilden een scheurende Hammond (lacht) om de songs voller te laten klinken…” Er werd een nieuwe naam (Mark & the Mechanics) gevonden en er werden extra muzikanten gezocht.

Zo werd Mark Oreel erbij gehaald die als zanger niet aan zijn proefstuk toe is. Hij zong o.a. mee in Vanoverdijzers en zingt nu nog steeds bij Kauntefit en Hans, De Rob, De Raf, De Ronder en De Roover (HDR). De Hammondspeler werd Johan Speckman (Bassevelde) die samen met Koen ook in The Lift zingt en toetsen speelt én bassist met dienst werd Hendrik De Mets(Lievegem). Hendrik speelt op zijn beurt dan weer met Vic in Ace & the Jokers. U leest het goed: iedereen zit netjes aan elkaar gelinkt. “Er kan altijd nog een bandje bij”, zei Mark aan de telefoon toen ze hem vroegen om te komen zingen… Niet onbelangrijk is het 7de bandlid: klankman Jurgen Vandegejuchte zorgt ervoor dat de band ook live goed overkomt.

 

Zaterdag 10 juni De Pit
Mark and the Mechanics 20:20-21:00
Jan Akkerman 21:30-23:00

Entree gratis

First slide