Locatieinformatie Middelburg

Kloveniersdoelen
De monumentale Kloveniersdoelen, inclusief de groene stadstuin is een cultuurcentrum in het hartje van Middelburg. De tuin biedt ruimte voor 650 gasten, wat ook meteen de capaciteit van het festival is. In het complex is plaats voor drie podia: twee in de tuin en één in de tuinkamer. De tuinkamer De tuinkamer biedt staanplaatsen voor 150 bezoekers. De concerten in de tuin van de Kloveniersdoelen duren tot 23.00 uur. Dan gaat het programma verder in podium de Spot.

Toegankelijkheid: Alle ruimtes van de Kloveniersdoelen zijn toegankelijk voor minder validen en rolstoelen. Alle concerten zijn staand. Het ruim overdekte terras in de tuin biedt zitplaatsen voor 100 mensen.

Bereikbaarheid: Achter de Houttuinen 30, 4331 NJ Middelburg
De Kloveniersdoelen zijn bereikbaar met de auto, maar parkeren voor de deur is lastig. Meteen achter de Kloveniersdoelen aan het Molenwater ligt de parkeerplaats “Hof van Tange”. Parkeren op Hof van Tange kost € 1,70 per uur. Lopen naar de Kloveniersdoelen duurt ongeveer op 1 minuut. Ook is de Kloveniersdoelen prima bereikbaar met het openbaar vervoer op 5 minuten lopen van het Centraal Station of per fiets.

Food/drinks: Tijdens het festival kunt u dineren in het restaurant van de Kloveniersdoelen. Wanneer u een ticket voor het festival koopt, kunt u meteen ook een eigen tafel reserveren voor een compleet 3 gangen jazzmenu, samengesteld voor het festival. Meer menuinfo
Maar u kunt ook dineren of snacken in de tuin. Vanuit de foodtruck wordt culinair fastfood van biologische streekproducten geserveerd. En daarnaast schenkt de Kloveniersdoelen een leuke selectie aan (speciaal)bieren, mooie wijnen en frisdrank.

 

 

De Spot
Op slechts 100 meter lopen van de Kloveniersdoelen ligt hét poppodium van Middelburg. Meteen na het programma in de tuin van de Kloveniersdoelen gaan we hier door met de ZeelandJazz Clubnight. Tot in de late uurtjes met op vrijdag KOFFIE en op zaterdag STUFF.. Op beide avonden vergezeld door DJ Sandstorm. De Spot heeft een capaciteit van 400 personen.

Toegankelijkheid: Alle ruimtes van de Spot zijn toegankelijk voor minder validen en rolstoelen. De concerten in de Spot zijn staand.

Bereikbaarheid: Beddewijkstraat 15, 4331 LP Middelburg
De Spot is niet toegankelijk met de auto. Net als voor de Kloveniersdoelen geldt hier hetzelfde parkeeradvies: Meteen achter de Kloveniersdoelen aan het Molenwater ligt de parkeerplaats “Hof van Tange”. Parkeren op Hof van Tange kost € 1,70 per uur. Lopen naar de Spot duurt ongeveer op 2 minuten. De Spot is prima bereikbaar met het openbaar vervoer op 5 minuten lopen van het Centraal Station of per fiets.

Food/drinks: In de Spot is er een ruim assortiment aan dranken en een wisseltap met speciaalbier.

 

 

Binnenstad Middelburg
Op 14 tot en met 17 juni 2017 is de binnenstad het podium van Jazz in the city Middelburg. Op de straten, enkele pleinen en in cafés, vinden gratis concerten en optredens plaats. Plein 1940 is daarbij de jazzplaza van Middelburg. Op dit plein staat een podium waar zowel ’s avonds (donderdag- tot en met zaterdag) als ’s middags (zaterdag en zondag) concerten plaatsvinden. Voor en rond dit podium is voldoende zitgelegenheid.

Toegankelijkheid: De binnenstad (inclusief Plein 1940) zijn vrij toegankelijk via de normale toegangswegen. Het programma vindt voornamelijk plaats in het voetgangersgebied van de binnenstad.

Bereikbaarheid: De binnenstad is alleen bereikbaar te voet of met de fiets. Auto’s dienen geparkeerd te worden op de parkeerplaatsen en/of –garages.

Food/drinks: Bij het podium op Plein 1940 is een beperkt aanbod aan (non)alcoholische dranken en daarnaast enkele terrassen van de aan het plein gelegen horecazaken, waar ook heerlijk gegeten kan worden.