Nieuws

10
woensdag
mei

Jazz Specs

 

Peggy's CuliNeuze, Terneuzen
Zaterdag 10 juni 19.00 uur
 
Muziekcafé de Croone, Vlasmarkt Middelburg
Donderdag 15 juni 20.00 uur
 
JazzSpecs treed op in Peggy's CuliNeuze op 10 juni en Muziekcafé de Croone op 15 juni een dag voordat het JazzFestival begint in Middelburg. Een lekker voorafje om in de stemming te komen!
 

JazzSpecs speelt toegankelijke swingende jazz met een vleugje pop, blues en singer songwriter.

Het repertoire is afwisselend met onder andere nummers van Diana Krall, Madeleine Peyroux, Sting en Astrud Gilberto. De muziek is dansbaar en tegelijkertijd bedoeld om rustig naar te luisteren. Een interessante cross-over van verschillende stijlen die naadloos in elkaar overvloeien. De kleine bezetting en het gebruik van een eigen compacte geluidsinstallatie maken dat JazzSpecsook zeer geschikt is voor intiemere settingen zoals huiskamerconcerten, recepties en openingen van bijvoorbeeld exposities.

  • Petra Bosua    Zang                  

  • Pum Linck    Gitaar                    

  • Co van Reijen    Gitaar           

  • Coert Schelfhout    Contrabas  



09
dinsdag
mei

Michiel Borstlap | 't Beest in Goes

Michiel Borstlap speelt vrijdag 19 mei om 20.30 uur op uitnodiging van MuziekPodiumZeeland bij ’t Beest in Goes
 
Tijdens deze avond staat alles in het teken van Jazz!
We vertellen namelijk alles over het Zeeland Jazz Festival!
Om nog meer in de sfeer te komen draait DJ Sandstorm voor en na de show van Michiel Borstlap. Een avond die je niet wilt missen!
 
Michiel Borstlap heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden.
 


04
donderdag
mei

Blikse Katers! By Jeroen Vrolijk

16 juni 20.30 uur Schouwburg Middelburg
 
Blikse Katers! is eigenlijk een niet al te vriendelijke benaming voor straatschoffies: duivels gebroed! En zo voelen zij zich ook af en toe, muzikanten waarvan hun bestaansrecht ter discussie is gesteld door een overheid die niet goed voor haar kunst en cultuur zorgt. Maar dat stopt hen niet in de drang naar creëren.
 
Blikse Katers leunt op soepele composities van zijn eigen cats waarin Jazz, Funk & Fusion de boventoon voeren. Denk aan de grooves van Vulfpeck, de elektronische muziek van Mark Guiliana’s Beatmusic met een knipoog naar de humor van Louis Cole.
 
Een week eerder kun je de bandleader/drummer ook al zien! Tijdens de Sambaworkshops in Middelburg op zaterdag 10 juni! Dan zullen drummer Jeroen Vrolijk en percussionist Gijs van Straalen in het Molenwaterpark in Middelburg deelnemers meenemen in Braziliaanse ritmes. Voor deelname aan de workshop op 10 juni kun je, als je zeker wilt zijn van een plekje, mailen naar: info@jeroenvrolijk.nl.
 
Programma vrijdag 16 juni in De Schouwburg:
Reijseger, Fraanje & Sylla
Blikse Katers
Steve Turre
 


15
woensdag
maart

The Next Big Thing!

Zaterdag 17 en zondag 18 juni vanaf 13.00 uur
Molenwaterpark Middelburg
 
Het heeft wel wat. In klassieke strandstoelen in de schaduw van de bomen van het Molenwaterpark in Middelburg, rondom de muziektent. Drinken en picknicken, maar vooral luisteren naar aanstormend talent!
 
Het Molenwater is ook dit jaar weer toegevoegd aan de locaties van ZeelandJazz. Onder de noemer The Next Big Thing treed er jazztalent op. Het is gewoon relaxed en gezellig!
 
Zaterdag 17 juni
13.00 uur en tussen de gigs door: DJ Sandstorm
14.00 uur: Marti Mitjavila Trio
15.15 uur: Ambergris
16.30 uur: Doppler Trio
 
Zondag 18 juni
13.00 uur en tussen de gigs door: DJ Sandstorm
14.00 uur: Nefertiti
15.15 uur: Fenix
16.30 uur: Sept Noir
 


10
vrijdag
maart

Jazz in the city Terneuzen

Op 10 & 11 juni staan de straten in Terneuzen vol met jazz muzikanten. In de middag zijn er diverse podia waar ze optreden en lopen de streetbands door de straten. ’s Avonds zijn er optredens in verschillende kroegjes. 

Op zaterdagmiddag rond 14.00 uur staat het kinderkoor van Toonbeeld en jonge muzikanten van Muziekschool Amsterdam op het podium de Vriendschap! Op dat zelfde podium staat die middag ook de Swinging Affair Big Band met als solist Jan MENU. Een middag vol lekkere jazz!

Op deze zaterdag vindt ook de Delta Ride for the Roses - Kids Ride plaats. Het Jazz festival zorgt voor een stukje muzikale omlijsting.

 



27
maandag
februari

Steve Turre krijgt German Jazz Trophy 2023

Trombonist Steve Turre krijgt de German Jazz Trophy 2023. Aan deze oeuvreprijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden. Turré ontvangt zijn trofee op 13 juli in Stuttgart. De prijs wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen pianist Paul Kuhn, zangeres DeeDee Bridgewater, saxo- fonist Klaus Doldinger en orkestleider Carla Bley.

Een maand eerder staat hij in de Schouwburg op 16 juni om 21.30 uur. 

Entree 18,- incl. consumptie voor de gehele vrijdagavond in de Schouwburg



23
donderdag
februari

Kaartverkoop van start op 1 maart!

Op 1 maart start de kaartverkoop van het JazzFestival! 

Het is weer tijd voor het ZeelandJazz Festival in Middelburg en Terneuzen. Het festival dat 51 jaar geleden werd opgericht. Toen nog onder de naam Schelde Jazz Festival. In het weekend van 9 t/m 11 juni vindt het festival plaats in Terneuzen. Het weekend erna van 16 t/m 18 juni gaat het dak eraf in Middelburg. Kaartverkoop voor het festival gaat op 1 maart van start.

ZeelandJazz is voortgekomen uit organisaties die voorheen festivals organiseerden in Middelburg en Terneuzen. Na een noodgedwongen kleine editie wilde het festival in 2020 een comeback maken, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. In 2021 ging het festival wel door, maar in een succesvolle onlineversie. Afgelopen jaar kwam Zeeland Jazz groots terug met een prachtig live programma tijdens het 50-jarig bestaan! Gaat het festival dat dit jaar overtreffen?

Jazz is niet een alledaags muziekgenre dat in vele huiskamers klinkt. Daarom is de essentie van dit festival om de bezoekers kennis te laten maken met hoe mooi jazzmuziek kan zijn. Het is muziek dat ook gehoord mag worden. Dat is ook de reden dat de prijzen voor de concerten komend festival laag blijven of zelfs gratis te bezoeken zijn. Dit jaar staan er weer mooie namen op het podium zoals de Ronald Snijders Band, Fingerprint, Jan Akkerman, Peter Beets New Jazz Orchestra en Power to the Pipo!

 



21
dinsdag
februari

ZeelandJazz Festival Orkest

Op vrijdag 9 juni wordt het Festival in Terneuzen traditiegetrouw geopend met het ieder jaar opnieuw samengestelde ZeelandJazz Festival orkest, met Zeeuwse muzikanten.
 
Bandleider is ditmaal (voor de tweede keer) Martin Fondse, de Componist des Vaderlands 2022 – 2023, die vanzelfsprekend de meeste compositieslevert. De band bestaat uit Stephanie Francke, sopraansax, Paul van der Feen, altsax, Jasper van Damme, tenorsax en Jan Menu, baritonsax, Eric van der Westen, contrabas, Dirk-Peter Kölsch, drums en Martin Fondse, leider, piano, vibrandoneon. Er zit dus een echt saxofoonkwartet in dit ensemble en dat is een mooie uitdaging voor de Componist des Vaderlands om daar iets moois van te maken.
 
Check hier meer info over het orkest
 


30
maandag
januari

Save the date!

Dit jaar gaan we weer lekker twee weekenden lang jazzen!
9 t/m 11 juni gaan we Terneuzen op zijn kop zetten om het weekend erna 16 t/m 18 juni in Middelburg de voetjes van de vloer te laten gaan.
Houd de website in de gaten en blijf op de hoogte!