Nieuws

08
dinsdag
juni

ZeelandJazz On Air Promo!07
maandag
juni

The New Conrad Miller Trio nodigt je uit voor ZeelandJazz On Air!

19 juni om 20.00 via www.zeelandjazz.nl!

 27
donderdag
mei

Nieuw toegevoegd aan de line-up van ZeelandJazz On Air: New Conrad Miller Trio

De pers lijkt het unaniem eens te zijn: The New Conrad Miller Trio is één van de beste en avontuurlijkste jazztrio’s van ons land. Met piano, contrabas en drums creëert de band een spannend en uniek samenspel waarin de drie afzonderlijke musici een trio-opvatting produceren die de luisteraar deelgenoot maakt van muziek op hoog niveau. Op hun album ‘Sounding Silence’ nemen Coen Molenaar (piano), David de Marez Oyens (contrabas) en Enrique Firpi (drums) je mee op reis door een muzikaal landschap van Zuid-Amerikaanse ritmes en harmonieën die overvloeien in traditionele jazz . Bovendien gooien ze soul en blues in de mix. Het resulteert in een alom geprezen album waar de energie en enthousiasme vanaf spat. Verwacht deze zondagmiddag een concert vol Latin, jazz, neo soul, fusion en funk, gespeeld door dit avontuurlijke jazztrio.

19 juni om 20.00 via www.zeelandjazz.nl: ZeelandJazz On Air!21
vrijdag
mei

Toegevoegd aan de line-up van ZeelandJazz On Air: Zeeland Jazz Ensemble!

Inmiddels is het een heuse traditie van ZeelandJazz: het Zeeland Jazz Ensemble, Speciaal samengesteld voor deze On-Air editie door saxofonist Paul van der Feen. Bekend van het Metropole Orkest en de Zeeuwse Feenbrothers. Ook coryfee Jan Menu is van de partij om samen met een andere Zeeuwse saxheld Yoran Aarssen de blazerssectie te completeren.


Hammond organist en bekende van het festival Arno Krijger vormt samen met de kersverse Zeeuwse drummer Jeroen Vrolijk en -hij mag niet ontbreken- bassist Clemens van der Feen de ritmesectie. Jan menu’s jazzversie van het Zeeuws volkslied wordt gevolgd door twee speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde eigen werken en stukken van John Scofield en George Duke voor een flitsende set met Zeeuwse flair op Zeeland Jazz on Air!

 20
donderdag
mei

Toegevoegd aan de line-up van ZeelandJazz On Air: New Rotterdam Jazz Orchestra!

Verschillende jazzgeneraties en verschillende jazzstijlen verenigd in één supergroep: THE QUARTET-NL. Benjamin Herman (sax), Han Bennink (drums), Peter Beets (piano) en Ernst Glerum (bas) verdienden elk op eigen wijze hun jazzsporen in Nederland en ver daarbuiten. Met ‘Jazz from Holland’ geven ze een draai aan de ingenieuze composities van overleden pianist en componist Misha Mengelberg, met wie Bennink en Glerum decennialang het roemruchte ICP Orkest vormde.


Dit kwartet verenigt vier van de meest geroemde Nederlandse jazzmusici aller tijden. Alle vier groeiden zij op met jazzmuziek, stonden op jonge leeftijd op het podium en schreven vervolgens jazzgeschiedenis in bands als New Cool Collective, ICP Orchestra en Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Deze vier musici verzamelden een eindeloze hoeveelheid ervaring en werkten samen met nationale en internationale sterren als Rita Reys, Tony Bennett, Sonny Rollins, Ben Webster, Stan Getz en Wes Montgomery.19
woensdag
mei

Toegevoegd aan de line-up van ZeelandJazz On Air op 19 juni: The QUARTET-NL!

Bijzondere mix tussen sprankelende jazz, spoken word en meeslepende accordeon.


VERS! Zo heet het nieuwe programma van het New Rotterdam Jazz Orchestra. VERS! zijn de nieuwe composities van de bandleden. VERS! slaat op de teksten van Derek Otte: ‘Kakelvers die Nieuwe Rotterdamse Jazz...’ En VERS! staat voor nieuwe uitdagende samenwerkingen, nu met accordeonist Simone Bottasso.


‘Spoken word artist’ Derek Otte debuteerde met zijn dichtbundel Regelgeving en onlangs volgde zijn tweede, TOFLOF. Met nuchterheid en rake woorden zegt hij altijd waar het op staat. In 2017 werd hij voor twee jaar Stadsdichter van Rotterdam. Simone Bottasso verdiepte zich in Occitaanse en Franse traditionele muziek tijdens zijn accordeonstudie bij Norbert Pignol, Ste╠üphane Milleret en Silvio Peron. Verder is hij geschoold in zowel jazz als hedendaagse compositie en elektronische muziek.


Een mooie toevoeging aan onze line-up!18
dinsdag
mei

Eerste namen line-up bekend!

Steffen Morrison

Steffen Morrison groeit op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Morrison eert legendes als Donny Hathaway, Teddy Pendergrass en Otis Redding terwijl hij zijn eigen draai geeft aan het kleurrijke soulgenre. Zijn muzikale bagage kent een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij appelleert door zijn verschijning en zijn muziek aan een heel breed publiek. 

Nadat Morrison in 2016 zijn EP Just Another Man uitbrengt gaat het hard. Naast verschijningen op de nationale tv en radio en een succesvol festivalseizoen wordt de single Old Enough to Know Better uiteindelijk verkozen tot Top Song op NPO Radio 2. In het najaar van 2017 trekt Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer Tjeerd Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat op 30 maart 2018 is verschenen. 

In 2019 gaat de soulzanger voor het eerst de theaters in met zijn eigen productie The Art Of Being Human waar hij het Nederlandse publiek kennis laat maken met de verhalen achter de artiest Steffen Morrison en zijn repertoire. Inmiddels heeft hij ook zijn eerste stappen gezet in het buitenland met meerdere uitverkochte shows in Spanje.

Dit voorjaar verschijnt het nieuwe album van Steffen Morrison waarmee hij het in 2018 verschenen Movin’ On opvolgt. Met de single You’ve Been Hit by a Butterfly als voorbode belooft 2020 een bijzonder jaar te worden voor de soulzanger.

 

Preacher Men

Na de release van hun veelgeprezen debuutalbum Preaching Out Loud (‘The Preacher Men is een nieuw supertrio!’, aldus Jazzism), zijn ze gekomen met een tweede album. BLUE is een ode aan één van de belangrijkste muziekstromingen ontstaan in Amerika, de blues. Een programma over weemoed, hoop en verlangens, bestaande uit negen songs, waaronder zeven gloednieuwe composities van saxofonist en bandleider Efraïm Trujillo, die je vast ook kent van onder andere The New Cool Collective en The Ploctones. Trujillo is een ware bluesexpert; hij studeerde dit jaar nota bene cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam met zijn masteronderzoek ‘Into The Blue: Revealing the essence of a musical genre’.

Laat The Preacher Men je deze avond meevoeren naar de tijd van de rokerige blues clubs, in de zuidelijke staten van Amerika. Laat je bekeren tot hun bezielde funky muziek vol soul en doe mee met de dienst. Amen!17
maandag
mei

ZeelandJazz On Air!

Het is een tijd stil geweest rondom ZeelandJazz. In 2019 hebben we een kleinere versie van het festival georganiseerd en in 2020 hebben we ons programma door de pandemie moeten uitstellen.

Muziek in de binnenstad, volle poppodia en dansende mensen. Wat hadden we het graag weer gezien dit jaar. Helaas is de situatie nog steeds onzeker. Een volledige versie van het festival is momenteel nog niet haalbaar. Desondanks kunnen we vol trots melden dat ZeelandJazz dit jaar tóch door gaat in een alternatieve vorm. We bieden live vanuit de Schouwburg in Middelburg een spetterend avondvullend programma aan die je via een interactieve livestream gratis en voor niets in je eigen woonkamer kan beleven. Met interviews, verassende gasten en uiteraard veel muziek!

De komende tijd maken we hier meer over bekend, maar je kan rekenen op de crème de la crème uit de Nederlandse Jazz scene! Zet 19 juni dus alvast in je agenda!